Länkar

Jag har varit borta ett tag, och tänkte länka lite saker som hänt under tiden.

En fackföreningsrepresentant blev under pågående förhandling misshandlad och mordhotad. Anna Ardin har skrivit en väldigt bra analys i en ledare om det, där hon diskuterar det i både den internationella kontexten, och i förhållande till högerns uppiskande stämning mot facken. I det ljuset är regeringens nya förslag om registrering av bland annat facklig organisering intressant.

Mycket har skrivits om veganism den senaste tiden. Tim Gier har en kort diskussion om veganism som moraliskt imperativ. Kanske för kort. Feminist Philosophers länkar till ett nummer av Hypatia som handlar om “the intersections of sex, race, gender, and species”. Helen Alfvegren länkar till en bra guide om hur man ersätter animaliska produkter i vegetarisk mat. Men det allra, allra viktigaste är att läsa Per-Anders Svärds text om termerna vegetarisk, vegansk, vegetabilisk et cetera. Jag håller med Per-Anders Svärd till punkt och pricka.

Helena Sandklef skrev väldigt bra om alkoholromantik. Jag tänkte lyfte tre bra texter samtidigt. Fredrik Edin har skrivit två bra texter, en om att dra Nordkoreakortet mot liberaler, och en om konsumentmakt. Arsinoe har skrivit en bra text om förmågan att se kapitalismen som en struktur snarare än som en konspiration (som gärna läses med Edins text om konsumentmakt). Peter Sunde skriver en text om hans situation där Sunde bland annat rekommenderar att en donerar pengar till Sea Shepherds.

Leave a Reply