Om upphovsrättsfrågan och ungdomsförbunden

Felicia Ohly är informationssekreterare på Ung Vänster

– Har ni rättigheterna till den musiken?

– Nej, det har vi inte. Just när de kommer till att tonsätta ett bildspel ser jag faktiskt inte ett så stort problem i det. Jag ser snarare ett större problem i att stora upphovsrättsbolag hindrar folk från att använda musik om man inte har råd att betala för sig.

Så kommenterade Felicia Ohly ett inslag om att flera politiska ungdomsförbund – däribland Ung Vänster – illegalt använt upphovsrättsskyddad musik i sina propagandafilmer. Äntligen synliggör Ung Vänster hur skev och obalanserad upphovsrätten är – både i praktik och i sitt försvar för samma praktik. Jag stödjer ungdomsförbundens remixande. Att skapa kultur är att kopiera kultur.

Även Ung Pirat stödjer ungdomsförbunden.

One thought on “Om upphovsrättsfrågan och ungdomsförbunden

Leave a Reply