Reaktionärbingo

Idag, den åttonde mars, på internationella kvinnodagen, skrivs det ofta en hel del texter om feminismen. Många av dem skrivs av ganska reaktionära typer, som tycker att progressiva idéer är något man kan lägga på hyllan. Jag tänkte att vi kanske kunde göra ett bingo av det och spela idag. Reglerna är som följande: hitta ledare, debattartiklar i tidningar (ej Newsmill eller SVT Debatt), bloggare vid tidningar eller andra lite större källor som använder något av det som tas upp i bingot. Posta en länk i kommentarsfältet (eller en bild på tidningen om det bara finns på papper). Så ser vi om vi kan få ett bingo under dagen. Jag tänker mig att vi också förbjuder alla texter av Pär Ström eller Pelle Billing. De är alldeles för lätta poäng.

För att gå argumentationen i förväg: Ja, det här är ett sätt att förlöjliga de mossiga reaktionärerna. Jag ser inte någon poäng i att diskutera för dem. Kan man blunda så starkt för feminismen kommer sakliga argument inte att bita på en.

Bingot är CC0, som allt på min blogg. Det är inspirerat av Kalashnicores bingo och Anna Ardins defensiva allätarbingo. Det får med fördel remixas och återanvändas nästa år eller vid andra tillfällen!

11 thoughts on “Reaktionärbingo

 1. Pingback: Kvinnodagshumor.
 2. manen: Precis. Det är ju särskilt aktuellt i frågan om faderskapsrättigheter. Vill ni att män ska ha det bättre i vårdnadstvister? Men ändra samhällets strukturer då! När mamman inte är den självklara föräldern kommer pappor att ha mycket bättre förutsättningar. Men det är relevant för andra fenomen också, som våld.

  1. Ja, och dessutom den 19:e november som är internationella mansdagen. Tänk va…

   Det står er fria att göra vad ni vill den dagen. Låt oss ha vår dag ifred. En ynka dag om året!

 3. Kanske man kan se Internationella kvinnodagen som undantaget som bekräftar regeln?

  Riktigt bra inlägg! Ska sparas!

 4. Kanske man kan se Internationella kvinnodagen som undantaget som bekräftar regeln?

  Riktigt bra inlägg! Sparar den! :)

Leave a Reply